Senarai Keperluan Barang-Barang Baby

Assalammualaikum..

Hari ini genap 6 bulan bismi mengandung. So rasa excited sangat sebab semalam bismi dan hubby pergi beli barang baby yang bakal lahir ini. Memang comel sangat tengok barang-barang baby rasa geram, semua benda nak beli. Kalau boleh nak beli satu kedai laaa.. hehehe

Banyak juga barang dalam senarai yang dah dibeli. Wow baru pre- shopping, coming soon ada banyak kali lagi nk post-shopping pulak. Untuk mula-mula ni bismi beli yang basic je dulu. Nnt lain kali bismi akan buat penambahan dari masa ke semasa untuk pembelian barang-barang baby supaya mencukupi dan tidak membazir.

Okey rezeki baby agaknya. Pak lang nya dh belikan stroller dan baby walker. Alhamdulillah, syukur kepada Allah. Murah rezeki baby ni dan org yang memberi. So bismi dan hubby tak perlu laa beli lagi. Jimat!!

Okey antara senarai barang-barang baby:

Stroller dan Baby Walker (Thanks to Abg Apis) Done
Tilam+Bantal+Kelambu
Beg baby Done
Termos Air
Babt Cot
Car seat
Breast Pump
Set Penjagaan baby (Minyak telon, sikat, cotton balls, vicks, berus pembersih botol etc) Done but need to buy more
Barut Done
Set mandian (Bedak, shampoo, shower etc) Done
Botol susu Done
Tikar Getah (Alas baby yang timbul2 tu) Done
Kotak tempat letak baju baby Done
Nepkin Done
Baju+sarung tangan+sarung kaki+topi Done but need to buy more
Selimut atau kain bedung Done
Pampers  Done but need to buy more
Tuala Done

Ada tak yang tercicir??? Hehehe 
Maklumlaa first baby. Mohon pencerahan… ;)





Comments

Miss Brenito said…
yeay.. tak lama lagi...
welcome to the club my fren
balik tak ahmad idham kawen nanti?
BisMi Aishah said…
Tu laa brand.. doakan aku mudah bersalin.. hehe

Apis tak de plk ajak.. hehe
ctfand said…
tahniah ye.. nak tambah satu.. breastpump.. tak kire la manual ke elektrik ke.. :)
Diyana said…
Hehehe excitednye...selamat kedua-duannya...