Nuffnang



Monday, June 13, 2016

Kerja Dari Rumah : Jobdirumah.com

Hi,

Adakah anda sedang mencari kerja di rumah?

Ini peluang untuk anda bekerja sambilan atau sepenuh masa dari rumah.
Gaji lumayan dan dalam Dolar Amerika. Kekosongan segera seluruh negara.

Maklumat lanjut sila join website berikut:
jobdirumah.net

Salam hormat,
Siti Aishah

P.S: Tempat yang ada terhad, join sekarang!
jobdirumah.net

Syarat-syarat Utama :
  • Boleh menulis, membaca dan faham B.Inggeris. ***
  • Mengunakan komputer dan internet dengan baik.
  • Mempunyai Komputer atau Laptop sendiri.
  • Mempunyai akses ke talian internet di rumah.
Tempat dan waktu berkerja :

Boleh bekerja di mana sahaja asalkan ada akses internet. Di rumah, cybercafe, Starbuck, McD atau kedai mamak 24 jam. Tetapi sebaiknya di lakukan di rumah kerana ia lebih selesa dan tidak di ganggu oleh persekitaran yang bising.

Tawaran kerja adalah dari seluruh dunia dan masa bekerja boleh di agihkan pada bila – bila masa. Pilih waktu bekerja sendiri, pada sebelah pagi, petang atau malam mengikut kesesuaian masa.

Contoh-contoh tugasan :

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, semakin banyak syarikat baru dan individu perseorangan menjalankan perniagaan atas talian. Permintaan terhadap pekerja jarak jauh (remote workers) meningkat dengan begitu mendadak dalam pelbagai bidang.

Di bawah ini adalah antara tugasan yang memerlukan banyak pekerja di rumah.
  • Data Entry
  • Words Typing
  • Translator
  • Proof Reading
  • Web Research
  • Virtual Assistant
  • Market Survey
  • Copywriter
  • Copy Typing
  • Transcription
  • Content Writer
  • Banyak lagi...

Maklumat lanjut sila join website berikut:
jobdirumah.net

Wednesday, December 17, 2014

My Small happy family

Hi,
Lama xupdate blog. Dah bersawang dah pun.
Adam Firas pun dah berusia 8 bulan 7 hari.
Pantasnya masa berlalu.

Terima Kasih Ya Allah kurniakan aku kebahagiaan.
Adam harta mama yg tak ternilai taw.
I love you sayang!
Papa pun mama syg.
Dunia akhirat. Thanks saba dgn perangai sy. 😍

Belanja sikit wajah2 kesayangan





Thursday, July 17, 2014

Benda yang berulang, Penatkan?

Hi,

Benda dah banyak kali. 
Penat dah asyik nak sakit dengan masalah dan point yang sama. 
Tolong lah rasa, tak banyak sikit. 
Try to put yourself on my shoes. 
Then bagitahu resultnya, sakit terasa ke tak? 
Aku tak akan bertanya.
Berulang-ulang lagi.

Jangan kata ini masalah kecil. 

Benda nak jadi besar permulaannya dari kecil-kecilan dulu kan?

Baik aku main dengan bujang aku. 
Lambat laun aku harap kau faham situasi aku

Renyah!!!


Friday, July 11, 2014

My New Life

Terima Kasih Ya Allah atas amanah yang Engkau berikan kepadaku,

In Sha Allah..
Aku akan menjaga amanah ini sebaik-baiknya.

Muhammad Adam Firas Bin Mohamad Faizal,

Semoga jadi anak yang soleh
Yang berjaya di dunia dan akhirat

Mohamad Faizal Bin Hamzah,

Semoga kita dapat mendidik Adam Firas dengan penuh kasih sayang
Semoga kita dapat memberikan yang terbaik buat dirinya
Semoga kita sentiasa bersama buat selamatnya

Saya sayang kamo berdua till jannah.

Amin

With Love,
Mama







Tuesday, January 7, 2014

Aktiviti basuh baju baby


Assalammualaikum,

Minggu lepas buat aktiviti membasuh barang-barang baby. Excited kan. Orang kata jangan excited sngt macam-macam boleh belaku. Ok take noted, tp kadang-kadang perasaan itu tak dapat nak dibendung. Mesti nk share juga dengan korang semua.. ;)

Comeikan baju-baju tu. Saja bismi basuh awal, nanti senang bile semua barang dah prepare. Tinggal tambah-tambah je nnt. Tapi mak kata tak pe yang lain-lain tu boleh tambah kemudian sebab nya bakal baby kita tu tak tahu cepat membesar ke atau tidak.

Lagi satu baby ni murah sangat rezeki.. Nak makan kundang ada org carikan, dah dapat stroller and baby walker daripada abg apis (pak lang) and yang terbaru ni officemate husband dah bagi hamper. Alhamdulillah. ;) 

Semoga orang yang memberi pun murah rezeki hendaknya. Amin.

Monday, December 23, 2013

Senarai Keperluan Barang-Barang Baby

Assalammualaikum..

Hari ini genap 6 bulan bismi mengandung. So rasa excited sangat sebab semalam bismi dan hubby pergi beli barang baby yang bakal lahir ini. Memang comel sangat tengok barang-barang baby rasa geram, semua benda nak beli. Kalau boleh nak beli satu kedai laaa.. hehehe

Banyak juga barang dalam senarai yang dah dibeli. Wow baru pre- shopping, coming soon ada banyak kali lagi nk post-shopping pulak. Untuk mula-mula ni bismi beli yang basic je dulu. Nnt lain kali bismi akan buat penambahan dari masa ke semasa untuk pembelian barang-barang baby supaya mencukupi dan tidak membazir.

Okey rezeki baby agaknya. Pak lang nya dh belikan stroller dan baby walker. Alhamdulillah, syukur kepada Allah. Murah rezeki baby ni dan org yang memberi. So bismi dan hubby tak perlu laa beli lagi. Jimat!!

Okey antara senarai barang-barang baby:

Stroller dan Baby Walker (Thanks to Abg Apis) Done
Tilam+Bantal+Kelambu
Beg baby Done
Termos Air
Babt Cot
Car seat
Breast Pump
Set Penjagaan baby (Minyak telon, sikat, cotton balls, vicks, berus pembersih botol etc) Done but need to buy more
Barut Done
Set mandian (Bedak, shampoo, shower etc) Done
Botol susu Done
Tikar Getah (Alas baby yang timbul2 tu) Done
Kotak tempat letak baju baby Done
Nepkin Done
Baju+sarung tangan+sarung kaki+topi Done but need to buy more
Selimut atau kain bedung Done
Pampers  Done but need to buy more
Tuala Done

Ada tak yang tercicir??? Hehehe 
Maklumlaa first baby. Mohon pencerahan… ;)





Tuesday, June 25, 2013

Genap Sebulan, I'm eppy with you.. My bubuq

My Lovely... like dis picture
Eli and Niza
Meqda, Azza, Fiza, Emma, Aishah Omar dan Ain
My Cousin
My BuBuq
My Office Mate ( Fairuz and wife, abg herman, Lin and Dibah)
Wanie



25 Mei 2013 

yang lalu



Friday, March 1, 2013

85 days left


25 December 2012

Engaged



With Mohamad Faizal Bin Hamzah



85 days left

. . . . . . . .
 
will marry

Sunday, June 24, 2012

Kaw Kaw Burger Bakar and Johnny's RestauraNt


Salam SeMua,

Sape pernah makan burger Bakar waNgsa walk
kat Section 2????
Saya...saya deNgan nada riaNg nye..he he
bukan apa Burger nie dah lama gLamor
tapi bisMi baru je try Malam td

KoraNg try laa.. MMMg Ummmmpppppp!!! Sedap....
Harga start dari RM7.50 ke atas
(single, double, triple...+ + +)
Walaupun kena queues paNjang tp service dier cepat ;)

Bismi try Burger Bakar beef/chicken Single
(+ cheese + Beef Bacon + Seat meal) 
Harga RM10.50 + RM2.50 = RM13.00


Burger Bakar kitorng makan masa malam..


Pagi pula kitorang makan kat Johnny's Restaurant, One Utama Damansara.

Bismi pun first time masuk Johnny so far not bad laaa

best dier punyE steamboat (kuah toMyam dier...nyummmmyyyyy) sedap!!!








Nie peta Kaw Kaw Burger Bakar Wangsa Walk... heeeee



View Larger Map

Monday, June 18, 2012

As Web Developer :: Altair

Salam Satu Malaysia suME,

BisMi sejak kerja kat teMpat baru jaraNg dh bukak bLog

Nk update blog pun lagi laa jaraNg

Rindu nk ber blogwalking .. He he he

Bismi just Nk update, dulu tempat keje lama

peniNg2 paLe wat coding Php

tp sekaraNg kat tempat keje baru main Css ng Html pulak

niE projek pertaMa bisMi, dah siap 99% ALTAIR

Apa lagi, cube laa koraNg google hehehe

tak saNgka dr wat sistem beralih plk wat web site

satu pengaLaman kerJa yaNg baru bagi bisMI ;)







































Kadang2 bukan pujian yaNg kite hendak,

tapi PeraNgsang untuk terUs buat yaNg lebih baik dr sekarang

lagipun Bismi baru je belaJar develop web site niE.

he he he

















Nie Project bisMi yaNg kedua Olive oil

Tapi baru 70% je siap, yaNg nie ada rumit sikit

sbb tak guna Liferay Bundles With Eclipse Indigo

guna Drupal plk... byk plk nk kena study!!

atas aLasan :: Ubercart (shoppiNg cart)

dah siap nnt jgn lupE ye beli Olive oil nie... he he he






















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...