Nuffnang



Monday, April 2, 2012

Tips BakaL PeNgapit pereMpuan

SalaM suMe,

Kali niE mOOd nk cerita pasaL kawEn,
seroNokNye biLe kitE teNgok sahabat-sahabat KitE yaNg dah kwen,
besKan.. aiiii biLe laaa turN bisMi agakNye kan.

TanggaL 31 Mac 2012 bEs freNz bisMi nikah
Nama dier Nitasya Marni, kadaNg2 panggiL dier tasya
kadaNg2 panggiL dier niniE. ikuT mood. heee heee
kitEoraNg kawaN sejak dari tadika smpi laa sekaraNg
Lama Kan?? so BisMi eppy sNgat sebb dier dah kaweN
deNgan Jejak pilihan hatiNye KamaL
















Tasya minta bisMi jadi peNgapit dier, maLu bisMI
kekok giLe and tak prepare laNgsung
Bismi bukan apa tak peNah pun jadi peNgapit sebeLum nie
tapi lepas jadi pengapit niE bismi dapat belaja sesuatu
baNyak beNda yaNg keNa Improve utk jd peNgapit sekali lagi
kat sini Bismi nk share tip-tip kalau kepada bakal peNgapit pereMpuan




















1. WarNa Pakaian 

Bakal Pengapit sudah teNtu kena fiNd out warNa teMa majlis tErsebut. WarNa sNgt peNting supaya baju kite saMa deNgan warNa tema. DaLam kes Bismi niE, warna baju bisMi tak saMa deNgan peNgantin tapi sama pulak deNgan warNa peLamin. Miss ComunicatiOn! heee. Tapi BisMi nk pesaN juGa pada bakal pengapit supaya jaNgan terOver mengaLahkan Pengantin Pulak.. Kalau bole bagi can kat peNgantin, Kan nie MajLis dier. ;)

2. seNyum

SeNyum PeNting, muka koraNg mesti seNtiasa seNyum okey. KoraNg bukan sahaja memberi Perkhidmatan kepada peNgantin, tapi korang jugak perLu bagi service macam jaga kain pengantin (kalau peNgantin pki baju paNjang menjela) dan lain2. yaNg penting beri keselesaan pada peNgantin bukan diri sendiri. Dahulu kan peNgantin dari diri seNdiri.

3. Sedia kan Tisu, Oppps Powder puff Much better!

KoRang perLu ada tisu dekat taNgan. Of course muka peNgantin akan berpeluh2 kepanasan. Jadi sebagai peNgapit kite kena laa lap muka peNgantin. Bismi cadaNgkan guna powder puff atau pun span lebih baik dari tisu sebab tisu akan melekat pada muka bile berpeluh. Jadi careful, pasti kan muka peNgantin berseri2 okey.

4. As Waitress

Sebab apa bisMi kata yaNg korang meSti bersedia menjadi waitress. Sebab masa peNgantiN teNgah makaN, koraNg kena laa menyendukkan makaNan peNgantin ke dalam PiNggan. Ingat jaNgan bia kan pengantin menyenduk sendiri makanan mereka. Bia laa dier jadi raja sehari kan. ;)

p/s :: KoraNg mesti ikhlas jadi peNgapit. KeNa rajin2 kan diri. Yang penting jgN over shadow mengalahkan pengaNtin puLak.. iNi kan majLis dier, Bia laa dier betuL2 jadi raja sehari.














5 comments:

Warna Warni Kehidupan said...

lepas ni giliran pengapit pula naik pelamin.. dah ada experience huhu

nanakimie said...

nana segan nk jadi pengapit,hee....t camera pun fokus kt kita sekali^-^

Nora Karim said...

nice tips... :D

ICAH BANJARMASIN said...

Nice article I like it,keep in touch great day 4U and family.

Cik Asz Hana said...

stuju ddn sumer tips..\haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...