Nuffnang



Tuesday, June 14, 2011

Teluk Chempedak, Pahang

AmpaNg Park :: PekAn :: Teluk CheMpedak :: AmpaNg


Teluk Chempedak adalah salah satu pantai yg kire famous laaa di Kuantan, Pahang. Menurut pak google Teluk Chempedak nie terletak 5 kilometer dari pusat Bandar and berhampiran dengan Royal Pahang Golf Club. So sabtu lepas aku berpeluang laaa menjejakkan kaki buat kali ketiga di pantai niE. Biasa pg ng My Famliy, tp kali nie aku g ng bdk2 nie…. Kire bes laaa wlpun tanpa diraNcang. Dah kira macam renioun. Nak cite pasal pahaNg nie..sebenarnyE banyak teMpat2 yang menarik kat cini antara yang penah aku pg Gambang Water Park aNd Cameron Highlands.



PHOTO :: Teluk Chempedak

Cite Pasal Gambang Water Park (Penguin Island), mmg sesuai laa untuk mak ayah bwk anak2 pg bercuti kat sini. Time aku g dulu aku stay kat Caribbean Bay Suites. MMg bes laa sini, selain koraNg bole mandi manda ada byk advanture game mcm jungle trekking, paintball battles, ATV rides, rafting and more and more… harga nk masuk Bukit gambang water park pun murah dewasa dlm lebih kurang RM20++, klo bdk2 RM12++…

PHOTO :: Bukit Gambang Water Park
PHOTO :: I love My Family More and MOre
Lagi satu tempat yg famly aku suka nk pg and aku pun tak paham apa simboliknye tempat nie iaitu Cameron Highlands. Aku cam dah muak dah g teMpat tue, maun nyE tempat2 sejuk macm tue g ng famly. Ada dalam 6 kali dah aku pegi sepanjang aku idop nie.. tp tempat dier klo nk berhoney mood mmg seronok sngt laaa kan.. biasa klo aku pg sini aku akan cari strawberry ice blended and strawberry milkshake..korang try ar mmg ummmp…. Tp guys utk sape yg tak penah jejak, tempat ni bes sebenarnye cume aku je dah muak nk pg sana..harap2 fmly aku ubah laaa lain kali g tempat lain pulak…aishhhhhhh…heee

PHOTO :: Cameron Highlands




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...