Nasi AyaM PecAL Vs ayam PeNyet

Nasi ayam Pecal / Nasi ayaM PenyEt ataU peCaL LeLe. saMe je Bagi yaNg membezakan PresentatiOn tukaNg kedai tuE..heee...Makanan niE dataNg dari Indonesia simpLe je pUn tapi mmg umpppp laaa. bilee sebut Je Nasi AyaM PecAL mulE laa aku dok teriNgat.  Peh... bayAngkan AyaM dier yaNg RangUp dengan Sambal dier yaNg sedap tuE terus jE terasa Nak Makan, so disebabkan aku nie kuaT makan aku dah cube Laaa beberapa kedai yang juaL Nasi AyaM PecAL nie :-

1. First time aku makaN kat Wangsa Walk, bersaMa  EMon and Bobok
    naMa dier Nasi Ayam PeNyet Ria
    Harga Klo makan 1 oranG dalam RM15 laa
    Makanan bagi aku perfect sedap, ayam rangup + sambal dier
   mengancam tp harga mahal lorr

2. Ayam Penyet Best, AmpaNg Park
    HarGa dier ikut set dalam RM10.90 dapat laa ice lemon tea segelas
    Makanan dier ok laaa, just sambal dier terlampau pedas sngt2 and ayam dier
    goreng biasa jeee

3. Ayam PecaL, PadaNg Jawa
    Harga murah sangat daLam RM4.00 - harga ekonomi tuE
    Makanan boleh laaa, ayam biasa jee and sambal byk sngt tomoto so tak pedas

4. Ayam Pecal, AmpaNg Point
    HarGa murAh RM5.90 mmg selalo aku pergi
    Makanan sedap dah laaa murah pastu sambal dier mmg Ummmpppp...bEST!!!

so koraNg boleh laaaa try... aku sekaraNg tengah Usha2 kat The Curve Damansara lak..oraNg kata kat situ Best...heeee


Photo :: Ayam Penyet Ampang Park


so korang presentation setiap kedai sngt laaa berbeza2

try korang !!!


Comments

Diyana said…
yang kat @ the curve damansara mmg sedap aku dah g makan masa aku sakit dulu hahaha dengan bobok
cik ems said…
yang kat ampang park tak pernah try lagi. padahal dekat je. haha. nanti pegi jom!
BisMi Aishah said…
farah...bile korang poie????

emaaa nnt jumaat kite g nak tak???hee